IGM Visoko: Ciglarski proizvod Ekoterm 50x19x19 dobio priznanje na ovogodišnjem Zepsu

Stručni žiri generalnog BH sajma Zeps, kojim je i ove godine predsjedavala prof. dr. Nermana Zaimović-Uzunović, donio jednoglasne odluke o dodjeli priznanja za ovogodišnje izlagače, između ostalih za najbolji proizvod.

Titulu najboljeg proizvoda na ovogodišnjem sajmu ponio je ciglarski proizvod Ekorerm 50x19x19 kompanije IGM Visoko.

Od mnogobrojnih materijala za gradnju, ciglarski proizvodi su jedinstveni proizvodi koji poštuju prirodno okruženje i ujedno posjeduju karakteristike koje su garant zdravog življenja. Cigla je napravljena od zemlje, vode i zraka potpuno je prirodan materijal za gradnju.
Cigla je upotrebljavana za izgradnju od prahistorijskih vremena do današnjice. Bez obzira što se nalazimo u vremenu nezaustavljivih tehnoloških inovacija na tržištu ne postoje proizvodi i materijali koji su u mogućnosti nadmašiti prednosti ciglarskih proizvoda.

Cigla jednostavno posjeduje sve što treba: termičku i zvučnu izolaciju, otpornost na gorenje, statičke karakteristike, nepromjenjivost kroz vrijeme, ljepotu, arhitektonsku maštovitost.

Mi u IGM-u svojim inovacijama nastojimo spomenute prednosti unaprijediti pored konstantnog povećanja kvaliteta i povećanjem ekonomičnosti i efikasnosti gradnje.

Primjerak jednog takvog proizvoda upravo je nagrađeni Ekorerm 50x19x19 koji svojom konstrukcijom, dimenzijom ali i dodatnom opremom koja se koristi u gradnji omogućava sve spomenuto.”  saopšteno je iz ove kompanije.