NaslovnicaLokalne TemeI ovo je Viso...

I ovo je Visoko: Voda je svačija, ali mještani MZ Kula Banjer je nemaju iako su platili priključke

Kapitalni projekt izgradnje vodovoda na širem području općine Visoko prema riječima općinske administracije izuzetno napreduje i ne postoje nikakvi propusti. Ipak, iako je javnosti predstavljeno da se kredit od 4,5 miliona eura troši na pravilan način, brojni građani koji su, vođeni izbornim obećanjima, očekivali da i u njihove domove stigne voda ogorčeni su trenutnim stanjem.

Na društvenoj mreži Facebook tako su neki od stanovnika MZ Kula Banjer istaknuli satiričnu zahvalnicu općinskoj administraciji za priključke na vodovodni sistem koje su, kako kažu platili, a koji još uvijek nisu realizirani.

“Šta da kažem. Vode nema, urađen sistem i sad se čeka JKP “Visoko” da postavi satove i da se cijeli sistem pusti u funkciju. Tako stoji od oktobra prošle godine. Sigurno 80 posto stanovnika je uzelo priključak, ali vode nema. Inače, seoski vodovod je u jako lošem stanju, tako da se mi patimo skoro sve vrijeme, dovozimo vodu i točimo je na drugim mjestima, dakle, snalazi se kako ko zna i umije. Zbog toga smo svi uprli oči u gradski vodovod, ali još uvijek nista”, istaknuo je jedan od stanovnika MZ Kula Banjer Kenan Rizvanović.

Ono što je također zanimljivo jeste i polemika u komentarima na Facebook objavu našeg sugrađanina, koji je kroz fotografije prikazao kako se snalazi u nabavci vode, te su neki od korisnika ove društvene mreže istaknuli kako tu postoje još brojne nepravilnosti. Jedan od njih je napisao: “Hvala što su nam poslali one lažove što kažu da šaht ne smije biti dalje od 30 metara i da svaki saht mora biti pored glavne ceste”.

Drugi su istaknuli kako postoje brojne nepravilnosti i u odvoz smeća u ovoj mjesnoj zajednici, pa su neki od njih pisali kako preduzeće zaduženo za ovu komunalnu djelatnost “šalje račune i za mrtve osobe i za osobe koje nikada nisu ni koristile ovu uslugu”, dok su drugi isticali kako dobijaju račune za pojedine usluge iako “nikada nisu zaključili nikakav ugovor sa JKP Visoko”.

U cijelu polemiku možete se i sami uvjeriti u nastavku:

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.