NaslovnicaLokalne TemeI ovo je Viso...

I ovo je Visoko: Rasvjeta na Bradvama kao umjetnička instalacija kojoj bi se i sam Tesla divio

Interesantno rješenje ulične rasvjete dolazi nam iz mjesta Bradve na općini Visoko. Mještani su nam poslali fotografiju kako se izvođač radova na osobit umjetnički način dosjetio da rasvjetno tijelo postavi na drvo što je inovacija koja se rijetko viđa, a koja ujedno integriše prirodui tehnološki napredak.

Još je interesantnije kako ova instalacija traje u svim godišnjim dobima, pa tako osim aktuelne fotografije od prije nekoliko dana imamo i fotografiju koja je nastala prošlog ljeta sa istim motivima. Nadamo se da će neko nadležan i stručan nakon objave ove interesantne pojave mještanima pojasniti i koliko je sve ovo sigurno sa bezbjedonosne strane.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.