NaslovnicaLokalne TemeI ovo je BiH:...

I ovo je BiH: Visočanin sa bolesnom suprugom prima svega 2 KM penzije, komšije odlučile da mu pomognu

Na društvenim mrežama prethodnih dana pojavio se ček od penzije prema kojem jedan od naših sugrađana, iz naselja Topuzovo polje, prima samo 2 KM penzije, što je zabrinulo mnoge građane Visokog. Mnogi od njih su se zapitali kako bi mogli pomoći svom sugrađaninu, a u potrazi za takvim informacijama saznali smo da je riječ o članu vrijedne porodice koja pokušava da se izdržava od svog rada.

“Gospodin koji je vlasnik tog čega ima hrvatsku penziju koja je cca 100 eura. Riječ je o vrijednoj porodici koja je cijeli svoj život posvetila marljivom radu, od kojeg su živjeli i vjeri na prvom mjestu, koju su prakticirali od kako ih znam. To je porodica od koje nikoga glava nije zaboljela. Istina je da gospodin ima pet unučadi te, zbog specifičnosti situacije, najveću brigu vodi upravo on. A pored te borbe, postoji i borba koju vodi sa bolesnom suprugom, čija terapija mjesečno košta više od 100 KM”, napisao je na svom Facebook profilu Dževad Fejzić, poznanik ovog našeg sugrađanina.

Ipak, iako su mnogi građani izrazili želju da mu pomognu, ovaj vrijedni Visočanin nije želio da javno istupi, iz nekolicine razloga.

“Na moj upit da li želi javno da se o njegovom problemu priča, bio je vidno uznemiren. Ne bi htio da se njegovo ime provlači kroz medije i preko društvenih mreža, a i dolasci na kućnu adresu bi bili stresni. Razloga je više, a jedan od njih je i to da su neka djeca u pubertetu, bolesna supruga treba 24-časovnu zaštitu”, dodao je Fejzić.

Ipak, svi oni koji su zainteresirani da pomognu ovoj porodici mogu to učniti na način da uplate sredstva na žiro račun za pomoć. Za više informacija o tome možete se javiti privatnom porukom na Facebook profil našeg sugrađanina koji mu je odlučio pomoći, te će on obezbijediti sve potrebne informacije.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.