I ove godine šetnja gradom „Visoko za Srebrenicu”

I ove godine šetnja gradom „Visoko za Srebrenicu”

Asocijacija mladih, Asocijacija žena SDA Visoko i Asocijacija Fatma vas pozivaju da se pridružite obilježavanju 11. jula u znak sjećanja na genocid u Srebrenici.

“VISOKO ZA SREBRENICU – DA SE NE ZABORAVI I NE PONOVI!”

11. jula 2019. godine u 19 sati na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima općine Visoko, ulica Branilaca, položit će se cvijeće te će se učesnici uputiti ulicom Alije Izetbegovića ka Trgu Žrtava Srebrenice.

11. jula nosite bijelu majicu, košulju, haljinu ili maramu kako bismo bili jedinstveni da nikada ne zaboravimo, da opominjemo i pamtimo genocid u Srebrenici. “Bjelina simbolizira nevinost žrtava i čistoću naših osjećaja”.

Organizatori pozivaju građane Visokog, medije, predstavnike nevladinih organizacija, udruženja građana, javne ličnosti i predstavnike političkih stranaka da se i ove godine pridruže i učestvuju u dostojanstvenom obilježavanju 24. godine od genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Asocijacije će u saradnji sa Udruženjem bošnjačkih NVO 24. godišnjicu genocida u Srebrenici početi u srijedu 10.jula od 19 sati u prostorijama OO SDA Visoko prikazivanjem dokumentarnog filma o bosanskoj heroini nani Fati Orlović.

Dobrodošli.