Lokalne TemeCrna HronikaI opet: Visočka policija u mjestu Poriječani kod jedne osobe pronašla opojnu...

I opet: Visočka policija u mjestu Poriječani kod jedne osobe pronašla opojnu drogu

Dana 8. studenog 2023. godine, u 13:40 sati, u mjestu Poriječani, lice L.F. (rođen 1996. godine iz Visokog) lišeno je slobode zbog izvršenja krivičnog djela “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Pregled pomenutog lica izvršen je prilikom kontrole parkiranog putničkog motornog vozila marke “Mercedes” od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko.

Tijekom pregleda, pronađen je jedan upakovan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, kao i jedan upakovan sadržaj zeljaste materije koji također svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeni predmeti su oduzeti od strane policijskih službenika, a lice L.F. je lišeno slobode uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Ovaj incident ilustrira nastojanja policijskih službenika u suzbijanju nezakonite upotrebe opojnih tvari te njihovih distributera. Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga krivična su djela koja podliježu zakonskim sankcijama.

N.K. // Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE