NaslovnicaBiHHumanitarna a...

Humanitarna akcija: Pomozimo Smailu Kurtoviću u liječenju

Naš sugrađanin, pedesetdvogodišnji ratni-vojni i civilni invalid, te borac u redovima Armije BiH, Smail Kurtović, obratio se na adresu naše redakcije, sa molbom da mu pomognemo u prikupljanju novca za njegovo liječenje. Kurtović boluje od hroničnog zastoja bubrega i na aparatima je za hemodijalizu, te mu je jedina opcija za normalan život transplantacija bubrega u inostranstvu (Francuska), a za tu operaciju je potrebno 40.000€.

Mi vam u cijelosti prenosimo Kurtovićev zahtjev i nadamo se da će se među nama pronaći, kao i uvijek, ljudi koji će pomoći našem sugrađaninu:

“Poštovani,

Obraćam se Vama i Vašem portalu, da mi pomognete u prikupljanju sredstava za liječenje. Obolio sam od hroničnog zastoja bubrega i tri puta sedmično idem na dijalizu. Ne dao Bog nikom, ali kada čovjek dođe u ovakvu situaciju, onda mu ostaje da se sam za sebe bori. U našoj državi svi dijalizni bolesnici su unaprijed osuđeni na smrt i patnju, jer država i društvo ne čine ništa da bi nam dali makar jednu šansu kako bismo normalno živjeli. Vjerujte, sve je na nama, kako se sami snađemo, a ako nam ne pomognu sugrađani vjerujte da je mala šansa da uspijemo. Do sada sam prikupio već 67.000 KM.

Nedavno su mediji prenijeli kako se u BiH godišnje uradi 20 transplantacija bubrega, a na listi za transplantaciju u BiH nas ima 700, što znači da tim tempom izvođenja operacija ja ću doći na red za 35 godina, čime sam automatski osuđen na smrt. Ja želim da živim još uvijek, a život je jedan, pa kao što gospodin Batko kaže: uplatite svi samo jednu KM i pmogli ste ovu humanitarnu akciju i liječenje u Francuskoj.

Unaprijed sam zahvalan svima koji odluče da pomognu u prikupljanju novca.”

Smailu Kurtoviću možete pomoći pozivom na humanitarni broj: 090 292 083, čime donirate 3KM za liječenje našeg sugrađanina, a također, oni koji to žele, svoje uplate mogu izvršiti i na račune:

Uplate za BiH u konvertibilnim markama:

Raiffeisen Bank – TRN 1610000000000011

Račun broj: 09001286594

Za: Smaila Kurtovića

Svrha: Za transplantaciju

 

Devizni račun za uplate iz inostranstva

Raiffeisen Bank d.d. Bosna i Hercegovina

IBAN CODE: BA391612000041041290

SWIFT CODE: RZBABA2S

ADRESS: Zmaja od Bosne, Sarajevo, BiH

FULL BENEFICIARY NAME: Smail Kurtović

FULL BENEFICIARY ADRESS: Adema Buće 197, Sarajevo

 

A također, našeg sugrađanina kojem je pomoć potrebna možete kontaktirati i na e-mail: kurtovic1963@hotmail.com

smail_kurtovic_pomoc1smail_kurtovic_pomoc2

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.