Lokalne TemePozitivno VisokoHumanitarci sa Buka u posjeti samohranom ocu 9 jetima u selu Gračanica...

Humanitarci sa Buka u posjeti samohranom ocu 9 jetima u selu Gračanica kod Živinica

Teška životna priča dolazi iz Živinica. Prije godinu dana Asmir Mulavdić ostao je bez svoje supruge, majke njihovih devetero djece. Najmlađi dječak imao je tada samo 4 mjeseca. Ovo dijete ima epilepsiju i teška je borba. Dječaci od 3 i 4 godine su 100% invalidi, te im je potrebna njega 24 sata.  Najstariji sin 15 godina i kćerka 13 godina najviše pomažu oko djece. Svi oni, otac, 2 kćerke i 7 sinova žive od invalidnine koju prima za dijete i iznosi 400 KM. Svakodnevna je briga i teret, ali moraju da se bore, djeca trebaju pomoć. Otac je radio kao mesar i zna veoma dobro da radi taj posao, ali zbog ove situacije ostao je prinuđen da sjedi kod kuće i brine o svojoj djeci.
Naši aktivisti zatekli su ih bez dovoljno hrane, bez lijeka i pelena za bebu. Pomogli su ih sa hranom, slatkišima, obućom, ruksacima i školskim priborom, sa mnogo paketa pelena i sirupom za epilepsiju, te novčanom pomoći u iznosu od 2.000 KM. Od novčane pomoći otac će kupiti drva, platiti račune i kupiti još hrane.
Hvala svim dobrim ljudima koji su pomogli ovog oca, te im olakšali svakodnevu borbu. Hvala i mjesnom imamu Gračanice Seadu ef. Mahmutoviću, koji je naše Humanitarce odveo do porodice i počastio ručkom. Sva hvala i zahvala pripada Gospodaru Svjetova koji nam je podario nafaku i razum, te nam ukazao na vrijednost pružanja pomoći i udijeljivanja onima kojima je potrebno.
Humanitarci sa Buka!

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE