Humanitarci sa Buka posjetili dvije jetimske porodice u Vitezu i Travniku

Samohrana majka iz mjesta Krušćica kod Viteza, živi sa dvoje dječice. Djevojčica je treći razred, a dječak drugi razred. Nesretnim slučajem u šumi, otac je poginuo kada su djeca bila male bebe. Žive u veoma neuslovnom prostoru, neurednom i zapuštenom.

Minimalna primanja nisu dovoljna da bi majka svojoj djeci osigurala osnovne uslove.

Zahvaljujući akciji koju su pokrenuli naši dobri aktivisti, danas su ove jetime obradovali sa odjećom, obućom, ruksacima, priborom, hranom higijenom i novčanom pomoći u iznosu od 1100KM.

Ovoj su nejakoj dječici uljepšali jedan dan, unijeli im malo radosti i vedrine. 

Druga porodica koju su obišli danas je  samohrana majka koja živi u mjestu Potok kod Travnika sa maloljetnom djevojčicom. Otac je preselio od teške bolesti, a one žive od minimalnih primanja.

Ovu porodicu obradovali su sa: hranom, odjećom, obućom, ruksakom i priborom, te novčanim iznosom od 1200KM. Molimo Gospodara Svjetova da sve one koje je zadesila nevolja ili neka teška briga izbavi iz iskušenja i olakša im ovozemaljsku patnju.

Zahvaljujući dobru i podršci koju pružate ovim akcijama, danas će nejaka dječica zaspati nasmijana. Allah vam svako dobro podario.

Humanitarci sa Buka