Lokalne TemePozitivno VisokoHumanitarci sa Buka obradovali tri jetimske porodice sa po 1.000 KM u...

Humanitarci sa Buka obradovali tri jetimske porodice sa po 1.000 KM u Kladnju

Ranim jutrom uputili su se naši momci put Kladnja, u nove humanitarne poduhvate. Naime, zbog hitnosti situcije u kojoj su se našle ove porodice, odlučili su odmah da reaguju. Sve tri porodice obradovali su sa po 1.000 KM.
Prvo su posjetili djevojku pravnog fakulteta, koja je rano ostala bez majke i brigu o njoj su preuzeli nana i dedo. Nakon nekog vremena oboje su umrli, a ona je ostala da se sama bori sa minimalnom penzijom. Nakon što završi fakultet izgubit će pravo na penziju.
Druga porodica je samohrana majka  tri djevojčice, otac je umro od srčanog udara. Žive u općinskom stanu od minimalne penzije i školuje sve tri kćerke. Kada djeca završe školu, izgubit će pravo na penziju.
Treća porodica samohrana majka i sin, otac je umro. Žive u neuslovnom podrumu kuće, na samom rubu egzistencije. Penziju ima dječak sve dok ide u školu, a nakon toga izgubit će pravo.
Hvala gospođi Raziji Hodžić, koja je ispred Centra za socijalni rad uputila apel našim aktivistima. Gospodar Svjetova da obraduje sve porodice koje su pomogle ovim jetimima, a ovoj djeci da se Allah smiluje i izbavi  ih iz teške situacije.

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE