Humanitarci sa Buka: Današnja posjeta za  5 jetima u Gradačcu‼

Današnja posjeta za  5 jetima u Gradačcu‼

Nema ljepšeg osjećaja od onoga kada hrlite i žurite u činjenju dobra. Današnja posjeta humanitaraca sa Buka u Gradačac, veliki je poduhvat, iza kojeg stoji masa dobrih ljudi. Allahovi odabrani robovi, koji svakodnevno pripremaju dobra djela za budući svijet, misleći o svojoj imovini i čišćenju iste, poduprli su i pomogli realizaciju još jedne akcije dobrih aktivista. Današnja posjeta je veoma potresna. Dvije porodice jetima, bez osnovnih uslova za život, sa mnogim dodatnim problemima, nisu nešto što viđamo svaki dan. Zato, insanu ne oholi se, tvoja postojanost na zemlji je kao treptaj oka, sekunda mijenja sve iz temelja. Vrati se pravoj istini i dobru dok je vrijeme, pripremi u svojoj knjizi ono čime ćeš se ponositi. Ne budi sebičan, licemjeran, zloban, dvoličan, uputi svakome lijepu riječ i osmijeh, jer i to je sadaka.  

Prva porodica koju su danas posjetili jeste samohrana majka troje djece. Sin 17 godina, i kćerke 12 i 13. Jedna seka boluje od dijabetesa. Otac je preselio od srčanog udara, prije 12 godina. Najmlađa djevojčica nije ga ni upoznala. Svi oni žive od dječijeg doplatka. Danas su obradovani odjećom, obućom, hranom, slatkišima i novčanim iznosom od 1000 KM. Teško je ovom uzrastu djece biti uzoran roditelj, koji sa svim iskušenjima mora da im bude i otac i majka.  

Druga porodica koju su posjetili danas živi u kolektivnom centru  Majka sa dvoje djece, djevojčica i dječak školskog uzrasta. Žive od dječijeg doplatka.  Njihov otac je preselio od teškog oblika karcinoma, te su oni ostali bez  primanja. Ova porodica je obradovana sa odjećom, obućom, školskim priborom, ruksacima, hranom, slatkišima i novčanim iznosim od 1.000 KM.  

Teško je opisati stanje koje ovi aktivisti dočekaju na terenu, ali nadamo se nagradi od Svevišnjeg. Hvala Elvedinu ef. Kavazoviću i njegovoj hanumi Emiri za saradnju i lijep doček koji je upriličen za humanitarce sa Buka. Molimo Stvoritelja Vječnog da ukabuli dobro svih onih koji rade na ovom putu, da odagna teške probleme Svojih robova.

Humanitarci sa Buka!