NaslovnicaLokalne TemeHrvić: U Viso...

Hrvić: U Visokom uskoro otvoramo nove pogone za proizvodnju posebnog čaja

U sklopu sajamskih aktivnosti u Tešnju kompanija AS Jelah prezentirala je nove pogone za proizvodnju vafla koji su ustvari mala tvornica slatkog zadovoljstva koji osvaja bh. tržište.

Domaćini AS Holdinga na štandu na sajmu u Tešnju Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Holdinga, i Alma Kruškić, rukovodilac proizvodnje u kompaniji AS Holding, kazali su da ova kompanija prevazilazi sve izazove te da uskoro možemo očekivati nova iznenađenja.

Hrvić je kazao za „Avaz“ da je za uspjeh poslovanja kompanije prije svega zaslužan tim uposlenika.

Osim sajma u Tešnju, moram naglasiti da je posao naše kompanije u posljednje vrijeme veoma izazovan. Nakon pandemije koronavirusa i izbijanja rata u Ukrajini mi smo, kao kompanija, prešli preko svakog izazova. Za to je najviše zaslužan naš tim uposlenika, a naša strategija je da gradimo najbolji tim u BiH. Naš odjel razvoja uporno i istrajno radi na novim proizvodima, u podizanju kvaliteta, na automatizaciji proizvodnje. Trenutno radimo na pogonu napolitanki, ubrzo otvaramo i novi pogon čaja, stalno radimo na nekim novim pekarskim te konditorskim proizvodima. Naši vjerni kupci uskoro mogu očekivati i neka slatka iznenađenja iz čokoladnog asortimana – poručio je Hrvić.

Kako piše Klix.ba, AS će uskoro u Visokom otvoriti i nove pogone za proizvodnju posebnog čaja, što nam je potvrdio i Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Holdinga, uz napomenu da iz dana u dan rade na novim idejama i načinima osvajanja nepca bh. potrošača, ali i regije.

Podsjećamo, pod „krovom“ AS Holdinga je 16 bh. kompanija čiji su brendovi visoko pozicionirani i dobro poznati potrošačima u BiH, ali i Evropi i svijetu. Zlatna džezva, Oaza, Tops, Zlatni puder, Kent konditorski proizvodi, Tuzlanska so, samo su neki od više od 2.000 proizvoda portfelja. Već nekoliko godina u nizu AS Holding zauzima najviša mjesta u ukupnom poretku najvećih kompanija u BiH.

Skupa s članicama, zaposleno je više od 4.000 ljudi, s tendencijom rasta u sve tri divizije poslovanja: hrana, trgovina i tekstil. Kompanije AS Holdinga u prošloj godini povećale su izvoz u odnosu na 2020. Tako je prošle godine Solana Tuzla ostvarila povećanje izvoza za osam posto u poređenju sa 2020., Vispak i AS Jelah su rasli po pet posto, a AC Food šest posto.

Visoko co.ba / Avaz.ba / Klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.