NaslovnicaPreporukaHrvatska enci...

Hrvatska enciklopedija BiH kapitalno djelo za povijest Hrvata BiH

Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak Nikola Čiča i počasni predsjednik i član radnog savjeta projekta za izradu Leksikona Hrvata BiH Franjo Topić primili su u četvrtak u Središnjici HKD-a Napredak predstavnike Hrvatskog leksikografskog instituta BiH, i to ravnatelja Ivana Anđelića i člana znanstvenog vijeća i pomoćnika glavnog urednika Hrvatske enciklopedije BiH Vladimira Šoljića.

HKD Napredak bio je pokretač projekta Enciklopedije od koje su izrađena i tiskana prva dva sveska od planiranih četiri, a cilj sastanka bio je nastavak i okončanje ovog projekta i mogućnost uspostavljanja sinergije djelovanja svih onih koji u jednom ovakvom kapitalnom djelu za Hrvate BiH, ali i povijesti države prepoznaju neprocjenjiv značaj te sveobuhvatno i objektivno sačinjeno povijesno djelo, priopćeno je iz Napretka.

Predsjednik Društva Nikola Čiča i počasni predsjednik Franjo Topić izrazili su žaljenje zbog financijskih poteškoća u kojima se našao Leksikografski institut, te su sugerirali predstavnicima Instituta realiziranje zajedničkog sastanka ranije imenovanih radnih tijela.

Također su obećali potporu i nastavak suradnje, te istaknuli kako očekuju inicijativu i daljnji nastavak tiskanja ovog značajnog, objektivnog i kapitalnog djela za povijest Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Pomoćnik glavnog urednika Enciklopedije Vladimir Šoljić istaknuo je kako je već 70 posto od ukupne građe za tiskanje i finaliziranje Enciklopedije spremno te da s nestrpljenjem očekuje ugledati svjetlo dana, a u čemu će i HKD Napredak sudjelovati, stoji u priopćenju.

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.