SportNogometHonorar od Lige nacija Peljto dao u humanitarne svrhe

Honorar od Lige nacija Peljto dao u humanitarne svrhe

Jedan od najboljih nogometnih bh. sudaca Irfan Peljto bio je četvrti sudac na utakmici Lige nacija između Španjolske i Italije, a sav honorar od tog susreta odlučio je dati u dobrotvorne svrhe.

„Irfan Peljto, najbolji bh. sudija, u četvrtak je obnašao ulogu četvrtog sudije na polufinalnoj utakmici Lige Nacija između Španije i Italije. Za bh. sudiju ovo je ujedno i veliko priznanje, s obzirom na to da je ujedno i pokazatelj koliko ga cijene i poštuju u UEFA. Dan nakon povratka u Sarajevo, Peljto je odlučio da cijeli honorar, koji je dobio od UEFA, uplati u Fond ‘Sportisti za život’ udruženja Pomozi.ba, namijenjenog za liječenje oboljelih bh. građana“, objavila je udruga Pomozi.ba na društvenim mrežama.

Federalna.ba / Fena.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE