Homer, Marge, Bart, Lisa i Maggie Simpsons neke su stvari ranije doživjeli

1615
Popularna serija Simpsons traje već 26 godina

Donosimo vam neke nevjerovatne sličnosti sa stvarnim svijetom, koje su se pojavile mnogo ranije u popularnoj seriji The Simpsons.

Riba sa tri oka pronađena blizu jedne elektrane

simpsonsi (3)To se desilo čak u trećoj epizodi 1990. godine u kojoj Bart izvlači trooku ribu. Dao joj je ime Blinky, mutantska riba bila je jedan od prvih primjera velikog zagađenja u Springfieldu. Dvadeset godina kasnije, lokalni ribari u Argentini su ostali šokirani kada su upecali trooku ribu iz Chorro de Agua Caliente. Ova trojica ribara nisu bila toliko naivna kao Mr. Burns, te nisu pojeli ovu ribu, nego su je odnijeli na testiranje u laboratorij.

Pokvarena glasačka mašina

simpsonsi (4)U epizodi “Threeehouse Horror XIX” prva scena prikazuje Homera kako pokušava glasati za Baracka Obamu, međutim mašina dodjeljuje njegov glas Obaminom protivniku.

Tokom glasanja 2012. godine, glasači su se žalili kako su njihove mašine namještene da se glas dodijeli Mittu Romneyu umjesto Baracku Obami.

Bilbord koji izbacuje krv

simpsonsi (5)U četvrtoj sezoni Simpsonovih, promoviran je film Itchy and Scratchy, te je bilbord u skladu sa načinom njihovog humora, prskao krv po obližnjim automobilima.

Godine 2008. kada je Kill Bill film izašao na TV2 u Novom Zelandu, kompanija Saatchi & Saatchy je unajmljena kako bi napravila prezentaciju – sastojala se od istog načina koji je prikazan u Simpsonovim.

Boja je prskala obližnja auta. U 1992. godini činilo se apsurdnim da plakat takvog oblika bude postavljen u stvarnosti, ali ipak, još jednom su Simpsonovi dokazali kako mogu predvidjeti u budućnost.

Tigar koji je povrijedio svog vlasnika

simpsonsi (7)Springfield je odlučio legalizovati kockanje u petoj sezoni koja se prikazala 1993. godine. Grad sve više počinje ličiti na Las Vegas, a Mr. Burns dovodi mađioničare Guntera i Ernsta kako bi zabavili publiku u kasinu.

Njih dvojica, zabavljali su publiku uz pomoć treniranih tigrova, koji su ih napali zbog toga što su ih udaljili od njihovog mirnog života u džungli.

Godine 2003. Siegfried i Roy su izvodili predstavu kada se tigar okrenuo prema Royu i povrijedio ga. Iako mnogi smatraju da je ovo bilo samo pitanje vremena, scena u Simpsonovim nevjerovatno podsjeća na stvarni incident.

NSA špijuniranje

simpsonsi (8)Scena u kojoj NSA prisluškuje Amerikance pojavila se i u epizodi iz 1997. godine “The Mysterious Voyage of Homer”. 2013. godine je procurila vijest da NSA zaista špijunira stanovništvo.

Kriminal sa gorivom

simpsonsi (9)Simpsonovi su uspjeli predvidjeti krivično djelo u kojem automobili na biodiesel gorivo zapravo koriste prerađeno ulje.

U epizodi iz 1998. godine je prikazano kako Bart i Homer kradu mast koju preprodaju. Deset godina kasnije, New York Times je pisao o sličnim kriminalnim radnjama.

Avion kao restoran

simpsonsi (10)U epizodi iz 1998. godine Homer i Marge su proveli romantičnu večer na svoju godišnjicu braka u jednom takvom restoranu. I uistinu se to i desilo, otvoren je restoran u jednom starom avionu.

Virtualna poljoprivreda

simpsonsi (13)Čak deset godina prije Farmvillea, Simpsonovi su predvidjeli dan kada će djeca moći virtualno saditi biljke bez velikog napora.

Masa Higgsovog bozona

simpsonsi (14)Naučnici iz CERN-a su samo potvrdili postojanje Higgsovog bozona u 2013. godini. Dr. Simon Singh izjavio je kako je Homer skoro pa uspio pogoditi veličinu čestice. Singh je izjavio kako vjerovatno nema slučajnosti jer su većina kreatora Simpsonovih matematičari.

9/11

simpsonsi (15)Prva epizoda devete sezone Simpsonovih prikazuje porodicu koja putuje u New York. U jednom trenutku Lisa drži novine u kojima su ponuđena putovanja do New Yorka za 9 dolara isprintana zajedno sa siluetom NYC pejsaža. Ova slika podsjeća na brojeve 9/11.

Komentari

komentara