ZDKPolitikaHoće li Nikšić pokazati principijelnost i tražiti smjenu predsjednika KO SDP ZDK...

Hoće li Nikšić pokazati principijelnost i tražiti smjenu predsjednika KO SDP ZDK i načelnika Općine Maglaj, Mirsada Mahmutagića?

Premijer Federacije BiH i predsjednik SDP BiH, Nermin Nikšić, gostujući u programu N1 televizije početkom prošlog mjeseca kazao je da kadrovi SDP BiH, a i on kao predsjednik stranke i premijer FBiH, ako im se potvrdi optužnica za neko krivično djelo neće moći obnašati funkciju na kojoj se nalazi, tražit će njihovo, ili svoje, razrješenje.

Kazao je to Nikšić na direktno novinarsko pitanje, a nakon polemike oko, sada već bivših, kandidata za ministre u novoj Vladi FBIH. Ovih dana javnosti je postala dostupna u cijelosti POTVRĐENA OPTUŽNICA Kantonalnog tužilaštva ZDK protiv predsjednika KO SDP BiH ZDK i načelnika Općine Maglaj, Mirsada Mahmutagića, zbog produženog krivičnog djela nesavjestan rad u službi.

Ni mjesec dana od televizijskog gostovanja i tvrdnji predsjednika SDP-a i federalnog premijera Nermina Nikšića nije prošlo do prve konkretne prilike da pokaže svoju dosljednost u izrečenim stavovima i zatraži smjenu ili ostavku Mirsada Mahmutagića na mjestu predsjednika KO SDP ZDK, a što da ne, ako i dalje tako misli kao s početka maja ove godine, da zatraži pokretanje izglasavanje nepovjerenja Mahmutagiću i na mjestu načelnika Općine Maglaj.

Ako pokrene navedene aktivnosti, Nikšić će pokazati dosljednost i političku ozbiljnost, a ako to ne učini dokazat će da sve što je govorio prije, ali i nakon imenovanja za premijera Federacije BiH je čisti populizam koji će se, u ranoj fazi novog političkog života Nermina Nikšića, raspršiti u Maglaju.

Nastavit  će se …


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE