BiHHNS saopćio da podržava strateško partnerstvo BiH i SAD-a

HNS saopćio da podržava strateško partnerstvo BiH i SAD-a

U Mostaru je održana sjednica Glavnog vijeća HNS-a. Usprkos kritikama visokog američkog dužnosnika Jamesa O`Briana, u priopćenju naglašavaju da HNS podržava strateško partnerstvo Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Država.

Odbacuju, kažu, zlonamjerne interpretacije kako pojedinaca, tako i određenih medija kada je riječ o projektu Južne plinske interkonekcije kojemu izražavaju beskompromisnu potporu.

Pritom podsjećaju na javno poznate protuzakonite djelatnosti, korupciju i kriminal pojedinih javnih energetskih kompanija iz Sarajeva, te potiču sudbene vlasti da se pozabave tim pitanjima.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE