NaslovnicaBiHHNK: Unatoč z...

HNK: Unatoč zabrani, nastavljen generalni štrajk zdravstvenih radnika

Budući je Općinski sud u Mostaru ukinuo privremenu mjeru zabrane provođenja i organiziranja štrajka, članovi Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu Hercegovačko-neretvanskog kantona danas su nastavili s generalnim štrajkom.

Idući tjedan nastavit će i s prosvjednim okupljanjima pred zgradom Vlade HNK-a u namjeri da ostvare svoja prava, a to je potpisivanje kolektivnog ugovora. U sindikatima ističu kako će unatoč štrajku svi oni koji su u bolnici, te oni koji trebaju zdravstvenu skrb poput onkoloških ili bolesnika na dijalizi, imati punu zdravstvenu njegu i da niti u jednom trenutku strajk neće osjetiti.

 

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.