NaslovnicaZDKSportHistorijski u...

Historijski uspjeh za kakanjski klub: Nur osvojio titulu drugog najboljeg kluba u državi

U subotu 19.06.2021. Zvornik je bio domaćin državnog prvenstva ta sve uzraste mlađih kadeta, kadeta, juniora i seniora.

Na prvenstvu je nastupilo 500 takmičara iz 44 kluba iz cijele BiH. Taekwondo klub NUR uzeo je učešće na prvenstvu sa19 takmičara i napravio historijski rezultat za kakanjski klub.

Taekwondo klub NUR je osvojio titulu drugog najboljeg kluba u državi osvojivši pehar za 2. mjesto u ukupnom poretku, također mlađe kadetkinje su postale prvakinje BiH te zasluženo osvojile pehar za 1.mjesto.

Borci kakanjskog TKD kluba NUR u pojedinačnim konkurencijama osvojili su 7 zlatnih medalja, 2 srebrene, te 5 bronzanih medalja.

Zlatnim medaljama su se okitili:
1. Merjema Fejzić
2. Kanita Alajbegović
3. Merima Škulj
4. Amar Hrustić
5. Adna Berbić
6. Džejna Puščul
7. Ismir Kovač

Srebrene medalje su osvojili:
1. Ajda Bajrić
2. Anes Kovač

Bronzane medalje su osvojili:
1. Amar Odobašić
2. Emina Mandžuka
3. Jusuf Fejzić
4. Amir Abaz
5. Evelin Piljug

Ekipu su predvodili treneri Mušija Haris i Berbić Sedina, dok su se u sudačkim redovima pronašli suci Adnan Haračić i Emra Helja.

– Iskrene čestitke svima koji su uzeli učešće u ostvarenju ovog cilja. Ponosni smo na vas. Rad, trud i disciplina, nastavljamo dalje – saopćeno je iz kluba.

Visoko.co.ba/Kakanj-x.com

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.