BiHHiljade biciklista iz cijele BiH stigli u Potočare

Hiljade biciklista iz cijele BiH stigli u Potočare

Učesnici Biciklističkog maratona Goražde – Srebrenica stigli su u Potočare gdje će sutra prisustvovati kolektivnoj dženazi za 14 žrtava genocida počinjenog u julu 1995. godine u Srebrenici.

U organizaciji Biciklističkog kluba Goražde jutros je iz grada na Drini krenuo 12. biciklistički maraton Goražde – Srebrenica.

U maratonu dugom oko 170 kilometara učestvovalo je deset biciklista kako bi odali počast žrtvama genocida u Srebrenici, uz poruku da se nikad ne zaboravi i ne ponovi.

Biciklistički maraton iz Goražda prošao je rutom preko Novog Goražda, Rogatice, Sokoca, Han Pijeska, Vlasenice, Konjević Polja, Bratunca, da bi učesnici u Memorijalni centar Potočari stigli u poslijepodnevnim satima.

U Potočare su danas stigli i učesnici Biciklističkog maratona Bihać – Srebrenica pod nazivom “Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi”. Više od 300 biciklista krenuli su 8. jula iz Bihaća u Srebrenicu kako bi odali počast žrtvama genocida.

Biciklistički maraton Bihać – Srebrenica održan je po 20. put.

Biciklisti su vozili oko 500 kilometara, a na putu ka Srebrenici pridružili su im se učesnici trkačkog maratona i motoristi.

Učesnici maratona poručili su da je ovo simboličan znak poštovanja prema svim žrtvama genocida u Srebrenici.

U mezarju Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari 11. jula ove godine biće ukopani posmrtni ostaci još 14 žrtava genocida počinjenog 1995. godine u Srebrenici.

Visoko.ba/federalna.ba/AA


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE