NaslovnicaBiHHDZ-ovo bloki...

HDZ-ovo blokiranje finansiranje izbora je neodgovorno i neopravdano

Ambasada SAD-a u BiH poručila je kako je odluka HDZ-ovih ministara da blokiraju finansiranje izbora bila neodgovorna i neopravdana.

“Institucije BiH imale su više nego dovoljno vremena da ispune svoju ustavnu obavezu i osiguraju sredstva za ovu najosnovniju demokratsku funkciju – slobodne i poštene izbore”, navode iz Ambasade.

 

Istakli su i kako HDZ-ovo ponašanje kad je riječ o ovom, ali i druga pitanjima posljednjih sedmica, uključujući protivljenje ključnim reformama koje zahtijeva EU, nije u skladu sa iskazanim opredjeljenjem stranke za evropske i atlantske integracije.

Upravljanje je, a ne opstrukcija i korupcija, jedini put naprijed za BiH, njene konstitutivne narode i njene građane, naglašavaju iz Ambasade SAD-a.

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.