NaslovnicaPreporukaHarry i Megha...

Harry i Meghan postao je Netflixov najveći dokumentarni prvijenac dosad

Harry & Meghan, Netflixova dokumentarna serija o britanskom princu Harryju i njegovoj supruzi, prikupila je više sati gledanja na servisu za streaming od bilo kojeg drugog dokumentarca tokom prve sedmice, objavila je tvrtka u utorak.  

Prve tri epizode Harryja i Meghan zabilježile su 81,55 miliona sati gledanja širom svijeta nakon premijere prošlog četvrtka, rekao je Netflix, “najviše sati gledanja bilo kojeg dokumentarnog naslova u sedmici premijere”. Više od 28 miliona kućanstava gledalo je barem dio serije.  

Harry & Meghan bila je druga najgledanija serija na engleskom jeziku na Netflixu u svijetu između 5. i 11. decembra, iza drame Tima Burtona Porodica Addams. Harry & Meghan bila je prva serija na engleskom jeziku tokom sedmice u Britaniji, a druga u Australiji i SAD-u.  Netflix se tako našao u top 10 televizijskih programa u 85 zemalja.  

U prve tri epizode, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa ponudili su niz otkrića, pri čemu se Meghan prisjetila prvih prijetnji smrću, a Harry je govorio o nošenju maski na spojevima usred velike medijske pažnje. Par je dobio između 100 i 150 miliona američkih dolara od Netflixa za isporuku scenarija, dokumentaraca i programa za djecu tokom nekoliko godina. 

Uzvratili su na kritike zbog dijeljenja ličnih videoisječaka i fotografija u dokumentarcu, a glasnogovornik para rekao je da privatnost nije ključni razlog zašto se par povukao s kraljevskih dužnosti i napustio UK. “Vojvoda i vojvotkinja nikada nisu navodili privatnost kao razlog za povlačenje”, rekao je glasnogovornik para. “Ovaj iskrivljeni narativ imao je za cilj zarobiti par u tišini… Oni su odlučili podijeliti svoju priču, pod svojim uslovima, a ipak su tabloidni mediji stvorili potpuno neistinit narativ koji prožima štampu i javno mnijenje. Činjenice su pred njima.” 

Druga skupina od tri epizode o Harryju i Meghan bit će objavljena na Netflixu u četvrtak, a fokusirat će se na njihovu odluku da se povuku s kraljevskih dužnosti. 

“Bili su sretni što su lagali kako bi zaštitili mog brata”, kaže Harry u traileru, dok Meghan kaže: “Nisu me bacili vukovima, nego su sa mnom vukove i nahranili.” 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/The Guardian

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.