Harmonikaš Muharem Osmanagić: Omer Pobrić je jedan od zaslužnih što se i danas bavim muzikom

Život se sastoji iz raznih iskušenja, a da bi danas bio uspješan kroz brojna iskušenja prošao je i akademski muzičar, talentovani harmonikaš Muharem Osmanagić. U razgovoru za Klix.ba govorio je o svom muzičkom putu koji mu je donio brojna iskušenja, ali i priznanja.

Opširnije: Klix.ba

U Srednjoj muzičkoj školi u Sarajevu u klasi profesora Alena Hodžića upisao je smjer Harmonika te odličnim uspjehom završio 2014. godine. Kao treće dijete u porodici, rođen je i odrastao u Visokom, gradu kojem je, kako kaže, zahvalan za prva prijateljstva, školovanje i dobre pedagoge, nastavnike, egzistenciju i neke poslovne angažmane.

“Djetinjstvo pamtim po velikom trudu svih dobronamjernih ljudi da se u drugi plan u mom životu stavi tada prilično slaba finansijska situacija u domaćinstvu, pa i to što nisam imao vlastiti instrument što je bio jedan od tehničkih uslova daljnjeg napredovanja. Zahvaljujući angažmanu nastavnika Armina Hadžića, taj problem je donekle prevaziđen posudbom školske harmonike iz ŠOMO ‘Avdo Smajlović’, no za nešto bolje rezultate ipak sam morao da dolazim i vježbam u muzičkoj školi i po dva puta dnevno prelazeći pješke u jednom smjeru 2,5-3 kilometra, što je na dnevnoj bazi ponekad bivalo i više od 10 kilometara, pri čemu naravno nisu ispaštale obaveze ni u jednoj školi”, priča nam Osmanagić.