Halilbegović: Prvi cilj je opstanak, imamo velike planove za omladinske kategorije

Član Upravnog odbora RK Bosna Visoko govori za naš portal

U pauzi između dvije polusezone u Premijer ligi BiH, Rukometni klub Bosna Visoko dobila je novi Upravni odbor. Najmlađi član Upravnog odbora je Tarik Halilbegović, koji je za portal Sport1 govorio o ambicijama kluba i planovima za naredni period.

Koji su ciljevi postavljeni kao primarni za novi UO u narednom periodu?

– Prije svega, u ime cijelog Upravnog odbora pozdravio bih sve ljubitelje rukometa u Bosni i Hercegovini i naravno sve simpatizere Rukometnog kluba Bosna Visoko. U narednom periodu fokus Upravnog odbora RK Bosna Visoko bit će naravno borba za opstanak u krugu najboljih, tačnije u Premijer ligi BiH. Nadam se da ćemo to i uspjeti a onda na ljeto, ako Bog da, zajedno napraviti jednu pozitivnu priču i vratiti Bosnu u sami vrh bosanskohercegovačkog rukometa jer Bosna tamo i pripada. Naravno moram istaći da je Upravni odbor napravio jedan iskorak u vidu rada omladinskih pogona te da uskoro krećemo u realiziranje istog.

Koliko će biti teško izboriti opstanak u Premijer ligi BiH?

– Borba za opstanak u Prijer ligi BiH neće ni malo biti lagana. Nažalost nismo iskoristili oslabljenu Lokomotivu u Brčkom što nam je dodatno “zagorčalo” život. Ne opravdavam nikoga ali jednostavno naša ekipa nije bila spremna za tu utakmicu zbog kasnog priključenja igrača u trenažni proces. Raduje me motiviranost novog trenera Milana Hovorke i naravno motiviranost igrača koji dobro treniraju i daju svoj maksimum te se nadam da će smoći snage i na kraju ostaviti Bosnu u Premijer ligi.

Koliko će pažnje biti posvećeno omladinskim pogonima u narednom periodu?

– Kao što sam naveo, Upravni odbor je već izradio platformu – program po kojem će se raditi u budućnosti. Sigurno je da će se u narednom periodu staviti veći fokus na omladinske selekcije jer imamo u cilju da afirmišemo što veći broj mladih igrača.

Želite li još nešto dodati na kraju?

Na kraju želim da se zahvalim svim ljudima koji su nam dali podršku u ovoj, možemo slobodno reći teškoj situaciji za naš klub. Uvjereni smo da će Bosna ostati u Premijer ligi i zaista vrijedno radimo kako bi obezbijedili najbolje moguće uvjete našim igračima. Također bih pozvao sve ljubitelje i društveno odgovorne kompanije da nam se priključe u našem zajedničkom projektu.

 

 

Visoko.co.ba/sport1

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.