SportTenisHalep razočarana zbog novog odlaganja njenog saslušanja u doping slučaju

Halep razočarana zbog novog odlaganja njenog saslušanja u doping slučaju

Rumunska teniserka Simona Halep razočarana je što je njeno saslušanje u vezi sa kršenjem antidoping pravila na US Openu i treći put odloženo.

Bivša prva teniserka svijeta u oktobru je suspendovana pošto je bila pozitivna na zabranjenu supstancu koja stimuliše stvaranje crvenih krvnih zrnaca.

Ona je zbog suspenzije propustila brojne turnire, među kojima Australian Open ali neće igrati ni na predstojećem Roland-Garrosu ni na Wimbledonu.

Halep je kritikovala Međunarodnu tenisku federaciju (ITF) i Međunarodnu agenciju za integritet tenisa (ITIA) zbog novog odlaganja saslušanja, pošto joj i treći put nije dozvoljeno da se čuje njena odbrana.

“Čekam da mi sude od oktobra. U decembru sam konačno uspjela, zahvaljujući stručnjacima, da pokažem da je dio suplemenata koje sam uzimala bio kontaminiran, zbog čega je test bio pozitivan. Tražila sam, kako propisuju antidoping pravila, brzo saslušanje, to je moje pravo, to piše u pravilima. Nažalost ITF (ITIA) je tri puta odložila moje saslušanje, uskraćujući mi pravo da mi sudi Nezavisni sud i nedozvoljavajući mi da učestvujem na bilo kom turniru osam mjeseci”, navela je Halep.

“Propustila sam Australian Open, Roland-Garros i Wimbledon. Da ne pominjem da ću izgubiti sve bodove i ranking. Ne samo da ubijaju moju reputaciju, već i mene kao profesionalnog igrača, a o posljedicama na moje mentalno zdravlje ni ne govorim. Ovo nepoštovanje pravila u vezi sa brzim saslušanjem na koje imam pravo je toliko nepoštovanje prema meni, da nemam riječi… Odložena pravda je uskraćena pravda”, dodala je ona.

Dvostruka Grand Slam šampionka je prošle sedmice dobila novu optužbu, da postoji sumnja u njen biološki pasoš.

Federalna.ba / Beta.rs / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE