Lokalne TemeHafiz dr. Haris Delić na međunarodnoj konferenciji o učeničkim domovima

Hafiz dr. Haris Delić na međunarodnoj konferenciji o učeničkim domovima

U organizaciji Zajednice učeničkih i studentskih domova Jugoistočne Evrope u Podgorici je od 8. do 10. septembra 2023. godine održana Druga konferencija učeničkih i studentskih domova Jugoistočne Evrope. Na konferenciji je učestvovalo oko 170 učesnika, predstavnika 55 javnih i privatnih učeničkih i studentskih domova iz 5 zemalja Jugoistočne Evrope. Uz prisustvo predstavnika ministarstava i nadležnih institucija ovih zemalja, konferenciju je obilježila prezentacija istraživanja i plenarna diskusija na teme rada, organizacije i poboljšanja kvaliteta rada sa mladima u učeničkim i studentskim domovima.

Kao predstavnik Medrese na Konferenciji je učestvovao i odgajatelj u đačkom domu Medrese “Osman-ef. Redžović”, hfz. dr. Haris Delić koji je prezentirao rezultate istraživanja na temu percepcije učenika u internatu o odgojno-obrazovnom i drugim aspektima internata. Iskustvo sa ovakvih susreta moze pomoći poboljšanju kvalitete rada i djelovanja internata i studentskih domova u nadležnosti Islamske zajednice u BiH.

Visoko.co.ba/Medresa


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE