NaslovnicaOpći izbori 2022Hadžikadić: Č...

Hadžikadić: Čini mi se da građani glasaju za zamjenu, a ne za promjenu

Čini mi se da ovi rezultati ukazuju da građani BiH glasaju protiv, a ne za nekog. Ovo mi djeluje kao zamjena a ne promjena, ali ako je to volja građana, onda tako treba da bude – kazao je predsjednik Platforme za progres i kandidat za člana Predsjedništva BiH Mirsad Hadžikadić.

Hadžikadić se nada da će BiH u budućnosti imati manje izbornih problema, krađa koje su po njegovim riječima i ovoga puta bile očigledne, te da će izmejene izbornog zakona ići ka elektronskom glasanju i skeniranju, tako da neće biti čekanja i problema sa brojanjem glasova.

Smatra da trenutni procenti u utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH ukazuju da su ljudi povjerovali da se mora ići protiv nekoga ili neke stranke, umjesto da vjeruju skupu programa koji ukazuju šta će neka stranka uraditi ukoliko dođe na vlast. Kako je kazao, cijela kampanja bila je usmjerena ka tome da na vlast ne dođe Bakir Izetbegović ili SDA.

– Ja nemam problema s tim da se nacionalisti uklone iz političkog života barem dok se ne reformišu, ali isto tako nisam vidio nikakve istinske promjene zato što ako pogledate 11 stranaka koje su stale iza Bećirovića, vidjećete da neke od njih su došle iz SDA. Ne vjerujem da je došlo istinske programske kohezije, te stranke nisu imale zajednički nastup na ostalim nivoima vlasti. Vidio bih promjenu da je tu u pitanju jedan program, jedna lista na svim nivoima i da su oni tako pokazali građanski koncept – izjavio je Hadžikadić.

Fena / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.