BiHHadžić: Cijene energenata i režijskih troškova mogli bismo plaćati mnogo više nego...

Hadžić: Cijene energenata i režijskih troškova mogli bismo plaćati mnogo više nego do sada

Vrlo brzo bismo mogli cijene energenata i režijskih troškova plaćati mnogo više nego do sada, pogotovo u odnosu na prošlu godinu, upozorio je makroekonomski analitičar Faruk Hadžić, naglasivši da trebamo fokus staviti na stvarne i dolazeće probleme naše države i društva.

Nakon upozorenja naveo je i određena rješenja koja bi entitetske vlasti mogle poduzeti, a jedno od njih je privremeno smanjenje zbirne stope doprinosa na rad. Efekat toga bi bilo automatsko povećanje minimalne plaće i dodatni novac građanima, istakao je Hadžić.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE