NaslovnicaOpći izbori 2022Gužva u šesna...

Gužva u šesnaestercu / Nikad više visočkih nosilaca listi za Federalni parlament: Ugarak, Zukan, Knezović, Babić

Predstavnički dom se sastoji od 98 zastupnika, koji se biraju demokratskim putem na neposrednim izborima, tajnim glasanjem, na teritoriji cijele Federacije. Visoko se nalazi u izbornoj jedinici šest u kojoj su još Kakanj, Breza, Vareš i Olovo. Ta naša izborna jedinica daje četiri mandata u Federalni parlament.

Na predstojećim izborima Visoko će imati nikad više nosilaca listi za ovaj nivo vlasti. Prije zvanične objava i potvrde CIK-a kada je u pitanju naša Izborna jedinica 6, Visoko stoji ovako:

1. Meldina Ugarak, nositeljica liste SBB-a

2. Belmin Zukan, nosilac liste SDP-a

3. Jasmina Knezović, nosilac liste SBiH

4. Vernes Babić, nosilac liste Koalicije Država (PzP, NB, Zeleni BiH, PS, NDS, Savez demokratskih snaga)

Otprilike 100.000 glasača od kojih redovno glasa negdje oko 55% na 168 biračkih mjesta izabrat će četiri zastupnika između njih stotinjak koji će se naredne četiri godine naći među 94 izabrana kandidata iz drugih izbornih jedinica u Federalnom parlamentu.

Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.