Sastojci:
500 g graška
1 mrkva
veza mladog crnog luka
2 manja krompira
30 ml ulja
malo mljevene paprike
soli, bibera
peršunov list
Priprema:
Isjeckati luk i mrkvu na kockice pa malo izdinstati. Dodati grašak i krompir na kockice, kratko dinstati. Sipati malo vode pa još dinstati na tihoj vatri da se skuva i da voda uvri. Potom dodati mljevenu papriku, so, biber i na kraju sjeckan peršunov list. Kobasice skuvajte ili ispržite, pa dodajte kao prilog.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.