Gradsko vijeće Visoko već četiri mjeseca radi sa 24 vijećnika

Nevzeta Begić nakon što je Vahid Ramić prihvatio mandat u Skupštini ZDK kao naredna sa liste SBB-a sa proteklih lokalnih izbora je preuzela mandat i u međuvremenu postala zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća. Malo kasnije polaganjem zakletve isto je učinila SDP-ova Dženeta Uzunalić nakon što je Belmin Zukan dobio mandat u Federalnom parlamentu. Emir Džafić vijećnik SDA također je prihvatio mandat u Skupštini ZDK ali od strane CIK -a i nakon četiri mjeseca od održavanja općih izbora nije stigla potvrda mandata za narednog sa liste SDA koji će zamijeniti upražnjeno mjesto u Gradskom vijeću koje tako funkcioniše sa 24 vijećnika, što i nije neki problem obzirom na većinu kojoj taj jedan glas prilikom usvajanja odluka i ne znači puno.

 

Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.