Lokalne TemeGradski vijećnik Admir Babić traži hitne mjere za prebrzu vožnju na putu...

Gradski vijećnik Admir Babić traži hitne mjere za prebrzu vožnju na putu Arnautovići-Mulići

Gradski vijećnik Admir Babić oglasio se na svojoj službenoj Facebook stranici kako bi informisao građane Visokog o svojim najnovijim aktivnostima u okviru mandata u Gradskom vijeću. Babić je istakao gorući problem prebrze vožnje na putu Arnautovići-Mulići, jednoj od najfrekventnijih saobraćajnica u gradu.

Piše: Naim K. // Visoko.co.ba

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, Babić je postavio vijećničko pitanje nadležnim službama, gradonačelniku, Policijskoj stanici Visoko, i Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, ukazujući na svakodnevnu ugroženost života građana zbog prebrze vožnje na spomenutom putu.

Babić je više puta inicirao prema Gradskoj upravi i Policijskoj stanici Visoko izgradnju pješačke staze i postavljanje stacioniranog radara, ali do danas ništa nije realizovano. Kako bi se makar djelomično regulisao saobraćaj dok se ne pronađe trajno rješenje, Babić je apelovao na nadležne da postave prenosivi radar u mjestu Arnautovići kao privremenu mjeru koja bi znatno doprinijela sigurnosti.

“Očekujem odgovore u pisanoj formi u što kraćem roku, te se nadam da ćemo uskoro vidjeti konkretne korake ka rješavanju ovog problema. Zahvaljujem se svim građanima na kontinuiranoj podršci i razumijevanju. Zajedno možemo učiniti naš grad sigurnijim i boljim mjestom za život,” napisao je Babić.

Piše: Naim K. // Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE