NaslovnicaSportNogometGradska uprav...

Gradska uprava pljačka najveći lokalni klub”

Rukovodstvo NK Čelik radi na svim poljima kako bi ponos Zenice vratili na staze stare slave, pozitivne stvari koje su urađene posljednjih nešto više od godinu dana privlače sve veći broj sponzora, ali i cjelokupne javnosti zbog svog rada i transparentnosti.

Danas su se s Bilinog polja oglasili sa još jednom jasnom porukom za Gradsku upravu i Gradonačelnika, koji su jedina kočnica u oporavku ponosa svih Zeničana.

“Po ustaljenoj praksi, nakon svakog desetog dana u mjesecu, ovim putem želimo upoznati javnost o statusu (ne)poštovanja Sporazuma o međusobnoj saradnji između našeg kluba i Grada Zenica. Podsjećamo, prema potpisanom Sporazumu, Gradska uprava je do svakog desetog dana u mjesecu klubu dužna uplatiti iznos od 18.509,80 KM prikupljen od zakupnina poslovnih prostora u stadionu Bilino polje, no nažalost, Grad Zenica nije uplatio nijednu od 10 dospjelih rata. Na ime kršenja Sporazuma od strane Gradske uprave, klub je do sada oštećen za iznos od 193.532,38 KM od čega 185.098,00 KM čini glavnicu dok zatezna kamata zbog propuštanja plaćanja na današnji dan iznosi 8.434,38 KM.

Novcem od poslovnih prostora pokrile bi se obaveze prema bivšim igračima

“Navedenim novcem na koji je klub računao pri izradi budžeta su se planirale izmiriti gotovo sve obaveze prema bivšim igračima, uposlenicima i povjeriocima koji nisu stavili blokade na račun, a već početkom 2022. godine bi se pristupilo pregovorima s licima koji su nakon dobivenih presuda blokirali klupski račun kako bi isti bio odblokiran već krajem naredne godine. Grad Zenica u međuvremenu redovno izvršava obavezu plaćanja reprograma prema Poreznoj upravi FBiH, dok s druge strane klub uredno ispunjava svoje obaveze iz Sporazuma o čemu je u formi kvartalnog izvještaja od 21.10.2021. izvijestio Gradsku upravu i Gradsko vijeće Grada Zenica”

Za kraj su poslali jasnu i oštru poruku

“Nažalost, Zenica ostaje jedini grad u državi a i šire u kojem Gradska uprava pljačka najveći lokalni klub. I pored očitih namjera lokalne politike da sahrani simbol grada, Čelik će i iz ove bitke izaći kao pobjednik jer iza ove ideje stoji armija nepotkupljivih navijača, te brojni prijatelji, donatori i sponzori kojih je svaki dan sve više i više, a s druge strane – samo jedan čovjek”, stoji u saopštenju NK Čelik.

Sportsport.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.