NaslovnicaLokalne TemeGradska bibli...

Gradska biblioteka Visoko nagradila najaktivnijeg čitaoca

JU Gradska biblioteka Visoko prvi put ove godine dodjeljuje priznanje najaktivnijem čitaocu za prethodnu godinu, a priznanje je otišlo u ruke Branislavu Mari Mirkoviću. U pitanju je projekat Fondacije za bibliotečku djelatnost, koja je omogućila nagradu u iznosu od 500 KM. Uz novčanu nagradu, Biblioteka je nagrađenom čitaocu poklonila i knjigu “Ljetopis o kralju Tvrtku”, autora Jasmina Imamovića.

Komentar nagrađenog je glasio: “Ljubav prema knjizi i ljubav prema ljudima koji rade u ovoj Biblioteci i čine sve da privuku čitaoce, privukli su i mene, jednog od najstarijih članova. Hvala vam što ste me predložili i izabrali za najčitaoca. To mnogo znači. Ovo je prva nagrada ovog tipa u Visokom – od generacije koja je došla i napravila ovo što danas imamo. Jako sam sretan što sam prepoznat kao čovjek koji je pročitao najviše knjiga i hvala Vam. To znači da mlađa generacija cijeni ono što radim.

Kada smo nagrađenog pitali koji savjet ili poruku šalje mlađim generacijama, rekao je: “Što više čitajte! More, planina, brdo – gdje god da ste – čitajte, jer ćete u suprotnom, zaboraviti čitati!”

Visoko.co.ba/Gradska biblioteka FB

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.