Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka donirao Visokom ramazanski top

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka zajedno sa saradnicima danas je posjetio Grad Visoko i gradonačelnicu Amru Babić, gdje je uslijedilo i uručenje poklona – ručno rađenog ramazanskog topa.

Nakon svečanog prijema u Kabinetu gradonačelnice Babić upriličen je šetnja gradskom šetnicom i obilazak Kulturnog centra Altindag Visoko, kojem je pored gostiju, prisustvovao i  glavni imam Midhat ef. Čakalović.

Ovom prilikom gradonačelnik Skaka je izjavio kako se radi o simboličnom poklonu koji će učvrstiti i produbiti vezu Visokog i Sarajeva.

„Želimo da proširimo sarajevsku tradiciju pucanja iz topa u znak završetka posta tokom mjeseca Ramazana. Realizacija projekta kojim smo obuhvatili većinu gradova u BiH privodi se kraju. Drago mi je što smo stigli i do Visokog, te sam siguran sam da će ovaj top služiti svrsi“, izjavio je gradonačelnik Skaka.

Grad Sarajevo tradicionalno donira ramazanske topove širom BiH, a od 11 dana mjeseca Ramazana top će svaki dan označavati kraj posta i početak iftara i u našem gradu.

Gradu Visoko ostaje ramazanski top – poklon u znak poštovanja i prijateljstva dva grada, koji će ujedno obogatiti ovaj mubarek mjesec, ali će zasigurno postati i još jedna turistička atrakcija.

Press Grada Visoko