Gradonačelnik Mirza Ganić ugostio organizatore manifestacije „Dani Zaima Muzaferije“

Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić ugostio je danas predsjednika Udruženja „Ars Tragovi“ Rasima Kadića, kao i članove udruženja i organizatore 19. po redu manifestacije „Dani Zaima Muzaferije“ koja u srijedu počinje u Visokom.
– Drago mi je da Visoko ima jednu ovakvu kulturnu manifestaciju koja nas svake godine u ovo vrijeme pozicionira kao kulturni centar Bosne i Hercegovine. Mi stojimo iza ove manifestacije, podržavamo je i želimo da traje još dugi niz godina. Pored ove manifestacije podržavamo naše institucije kulture i udruženja, a u narednom periodu se nadamo da ćemo ući i u realizaciju uređenja i sanacije Gradskog kina, čime će i Teatar „Total“, ali i drugi entuzijasti dobiti još jedan prostor za rad i prezentovanje tog svog rada. – kazao je gradonačelnik Ganić.
U svoje ime, kao i u ime porodice Muzaferija gradonačelniku, ali i organizatoru manifestacije svih 19 godina, Rasimu Kadiću, se zahvalio i Jesenko Muzaferija, kazavši kako je i sam iznenađen da su „Dani Zaima Muzaferije“ uspjeli da potraju čitav niz godina, a što je posebno bitno da zadrže kontinuitet u kvaliteti sadržaja koje nude. Gradskoj upravi Visoko i gradonačelniku Mirzi Ganiću se zahvalio i predsjednik Udruženja „Ars Tragovi“ Rasim Kadić.
– Zahvaljujem se gradonačelniku jer je prepoznao manifestaciju upravo onakvom kakva i jeste i po kojoj treba da se vidi Visoko. Istaknuo bih i odličnu saradnju sa Zavičajnim muzejom, Gradskim kinom i JU Centar za kulturu, sport i informisanje, kao i Teatrom „Total“ i Galerijom „Likum 76“ koju imamo sve ove godine i drago mi je da smo od ove manifestacije dobili jednu od najdugovječnijih manifestacija koje imamo u Visokom. – kazao je Rasim Kadić, a prisutni su na kraju pozvali sve ljubitelje umjetnosti da u narednim danima posjete programe ovogodišnje manifestacije „Dani Zaima Muzaferije“.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.