Lokalne TemeGradonačelnik Mirza Ganić sastao se sa gostima iz turske Sakarye

Gradonačelnik Mirza Ganić sastao se sa gostima iz turske Sakarye

Gradonačelnik Mirza Ganić danas je ugostio delegaciju iz turske pokrajine Sakarya koju je predvodio direktor škole Kadir Gezer, škole koja je pobratimska škola sa Medresom „Osman ef. Redžović“ u Velikom Čajnom. Zajedno sa prijateljima iz Turske sastanku su prisustvovali i direktor i zamjenica direktora Medrese, Dženan Handžić i Amela Numanagić.

Inače, delegacija iz prijateljske Turske boravi u Visokom gdje su gosti Medrese „Osman ef. Redžović“, a sastanak sa gradonačelnikom bio je prilika i da gospodin Gezer prenese selame i darove gradonačelnika Sakarye. – Goste smo upoznali sa našim gradom, poželjeli im dobrodošlicu, obišli su i neke od znamenitosti našeg grada, a susret sa direktorom je bio prilika i da se upoznamo sa gradom i istoimenom pokrajinom Sakarya. Naravno, razgovarano je i o mogućnostima saradnje sa ovom turskom pokrajinom, koja je nama posebno interesantna, jer u ovom dijelu Turske živi i veliki broj Bošnjaka. – kazao je gradonačelnik Ganić.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE