Gradonačelnik Mirza Ganić: Potpisan ugovor i nastavljeni radovi prema BP Mušinbegović

Ranije sam informisao javnost da smo u 2020. godino raspisali tender za sanaciju puta Moštre – Visoko faza II putem okvirnog sporazuma na iznos od 988.809,11KM. Nakon provođenja tenderske procedure izabran je izvođač radova Trgošped d.o.o. Kakanj i potpisan je ugovor (1) na iznos od 500.000,00KM, a nakon realizacije istog prije nekoliko dana, tačnije 29.07.2021. godine potpisan je i ugovor (2) na iznos od 488.809,11KM.

Trenutno je urađena zamjena kompletnog donjeg stroja tampona, izgrađena kanalizaciona infrastruktura za odvodnju površinskih voda s kolovoza i postavljeni novi ivičnjaci za potpuno novi trotoar, te nanesen prvi sloj asfalta od pansiona Mušinbegović do kamenoklesara Suša. Potpisivanjem ugovora (2) krenuli su radovi na novoj dionici koja će se završiti kod BP Mušinbegović, a onda će biti izvršeno i asfaltiranje drugog sloja asfalta.

Završetkom pomenutih radova imat ćemo put po svim svjetskim standardima u dužini od BP Dokso do BP Mušinbegović kojeg prati trotoar i kvalitetna odvodnja površinskih voda s kolovoza. U narednom periodu zalagat ćemo se i za odobravanje sredstava za nastavak radova.

U dogovoru s premijerom ZDK Mirnesom Bašićem, ministrom Darijom Pekićem uz podršku ministra Arnela Isaka očekujemo realizaciju još jednog projekta u Visokom, a o kojem ćemo aBd govoriti u narednom periodu i koji će dodatno unaprijediti putnu infrastrukturu u našem Gradu.

Izvor: gradonačelnik Grada Visoko Mirza Ganić