Lokalne TemeGradonačelnik Mirza Ganić obišao teren nakon velikih padavina

Gradonačelnik Mirza Ganić obišao teren nakon velikih padavina

Prije dva dana u BiH je dato upozorenje da postoji opasnost od poplava tokom vikenda u dijelu BiH uključujući i Ze-do kanton. U subotu poslijepodne Visoko je zahvatilo veliko nevrijeme koje je poplavilo nekoliko stambenih objekata i određen broj saobraćajnica. Gradonačelnik Visokog je odmah obišao teren i iz prve ruke sagledao situaciju.

“Lično sam obišao teren, a prije toga smo angažovali sve službe koje su odmah reagovale i bile dostupne našim građanima. U ulici X potopljen je podrum u dvije zgrade, te podrumske prostorije na još nekoliko stambenih jedinica. Vatrogasci su montirali pumpe koje su iscrpale vodu, a radnici JKP očistili su začepljeni dio kanalizacije i očistili poplavljene podrume u objektima kolektivnog stanovanja. Sutra je planirana dezinfekcija. Također, obišao sam Aleju šehida Resula, Hadžijinu vodu i Dubrave, te dogovorio sa predstavnikom izvođača radova Ado Trans d.o.o. da ubrzaju svoje aktivnosti i radove privedu kraju u narednim danima. Podsjećam da smo u proteklom periodu potpisali ugovor s izvođačem radova za asfaltiranje ulica na Hadžijinoj vodi, a u skladu s zakonom čekamo još dostavljanje garancija kako bi se mogao potpisati ugovor s nadzorom i izvršiti uvođenje drugih izvođača radova u posao. Za Dubrave se očekuje potpisivanje glavnog ugovora, jer su odbijene sve žalbe na Uredu za razmatranje žalbi u Mostaru. Vjerujem da postoji nezadovoljstvo kod određenih građana, da postoji i huškanje i sputavanja od strane pojedinaca koji likuju i raduju se negativnim objavama prilikom svakog nevremena, ali sama činjenica da ulažemo milione gdje su saobraćajnice bile loše godinama prije mog imenovanja je mnogo više pozitivno spram svega drugog. Istine radi imamo problema, jer nikad se više nije radilo na cijelom području Visokom, ali hvala Bogu probleme rješavamo i nastavljamo dalje. Na vremenske prilike ne možemo uticati, ali se protiv istih možemo boriti. Uvijek smo uz svoje građane”, kazao je gradonačelnik Ganić.

Visoko.co.ba/Mirza Ganić FB


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE