NaslovnicaLokalne TemeGradonačelnik...

Gradonačelnik Mirza Ganić obišao radove u Vidovićima

Kao što je javnost informisana, 29. jula ove godine, započeli su radovi u visočkom naselju Vidovići. Kako su tada prenijeli iz Gradske uprave Visoko, planiranim projektom bit će urađeno ukupno 2.250 metara asfalta, dionica od skretanja prema Vidovićima do skretanja prema Planinarskom domu Gorani bit će potpuno sanirana i asfaltirana i radovi su već u toku, finansira ih Grad Visoko u iznosu od 21.645,00 KM. Također, bit će urađen kompletan makadamski put do mekteba u Vidovićima, dok će put doći i do posljednje kuće u ovom naselju. Vrijednost pomenutih radova je 400.000 KM, a radove će finansirati Grad Visoko sa 200.000 KM i Federalno ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica sa 200.000 KM. Pored novog asfalta bit će urađena i kompletna odvodnja oborinskih voda, kao i ivičnjaci na jednom dijelu dionice na kojem su potrebni.

Gradonačelnik Mirza Ganić je u subotu, 6. augusta obišao Vidoviće i uvjerio se u dinamiku izvođenja radova.

“Danas smo bili na terenu u Vidovićima. Radovi napreduju planiranom dinamikom. Veliki posao je završen. Nakon regulisanja odvodnih kanala za površinske vode, te skidanja lošeg asfalta, pristupit će se asfaltiranju cca 2,3 kilometra puta. Svečani obilazak završetka radova planirano je u okviru obilježavanja Dana Grada Visoko (29. august)”, stoji na FB profilu gradonačelnika Ganića.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.