Gradonačelnik Ganić: Visoko je uz Gradačac

Sjećam se 14. maja 2010. godine kad se je u naselju Hlapčevići kod Visokog desio pravi pravcati masakr koji je počinio duševni bolesnik Nedim Fejzić. Doslovno zaklao je troje ljudi, a sedmero teško povrijedio. Bilo su to teški trenutci za sve nas. Lično još uvijek se sjećam tih dana kada smo dobili dojave da se zaključamo u svojim kućama, jer ubica hara u obližnjem naselju.

Jučer u Gradačcu, nešto slično. Ubica monstrum je svirepo ubio troje ljudi, a dvoje ranio.

Nažost, u oba slučaja prije nesretnih događaja bilo je prijava, ali je sistem zakazao. I svaki put zakaže. Jednostavno zakazali smo kao društvo!

Upućujem najdublje izraze suosjećanja porodicama komšijama, prijateljima i svim građanima Gradačca.

Ogorčenje, tuga, žaljenje nadvila se nad našim narodom.

Nadvio se i bjes, jer naši predstavnici šute, kao da se nije ništa desilo. Kao da Gradačac nije u Bosni i Hercegovini. Kao da se boje stati uz svoj narod, suosjećat se porodicama, komšijama, građanima Gradačca i cijele BiH, te poslati jasnu poruku da je vrijeme da se poduzmu konkretne mjere protiv nasilnika, ali i onih koji svojim tekstovima na društvenim mrežama huškaju i zavađaju narod. Koji kreiraju nezadovoljstvo i pojedincima iz našeg društva stavljaju metu na čelo, a paralelno kreiraju laži koje potiču na nasilje i time ugrožavaju živote ljudi.

Vrijeme je da se počnemo boriti i protiv psihopada koji koriste prikrivene profile na društvenim mrežama za vrijeđanje, izmišljanje i širenje svoje mržnje i zla prema drugim i drugačijim.

Ovo je vrijeme da nasilju i zlu kažemo stop.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.