NaslovnicaLokalne TemeGradonačelnik...

Gradonačelnik Ganić ugostio predsjednika MZ Arnautovići

Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić ugostio je predsjednika MZ Arnautovići Mahira Derviševića. Prenosimo informaciju sa FB profila gradonačelnika Ganića:

“Razgovarali smo o pokrenutim aktivnostima na projektovanju mosta na rijeci Gorušici u Arnautovićima i projektovanju saobraćajnice Arnautovići – Poriječani. Za most je urađen idejni projekat i podnesen je zahtjev za izdavanje urbanističke saglsnosti. Prikupljeno je dosta dokumentacije, urađeni i plaćeni potrebni elaborat. Čekamo još saglasnost Željeznica i saglasnost Direkcije za ceste, kako bi se mogla izdati urbanistička saglasnost, a potom pristupiti završetku izrade glavnog projekta i podnošenje zahtjeva za građevinsku dozvolu i pokretanje tendera.

Za put Arnautovići – Poriječani urađen je glavni projekat prije mjesec dana zajedno s elaboratom o eksproprijaciji, donesena Odluka o proglašenju javnog interesa i slijede dodatne konsultacije s MZ u cilju dodatne analize projekta i Odluke, a sve u cilju maksimalnog zadovoljstva naših građana. Nakon toga pristupit će se rješavanju imovinsko pravnih odnosa, a potom pokretanje zahtjeva za dobijanje neophodnih dozvola.

Ovo su generacijski projekati za sve one koji gravitiraju ovom području, ali i koriste ovu saobraćajnicu, stoga sam postupak i procedura su kompleksni i malo duže traju.

Dogovoreno je da ćemo uskoro organizovati sastanak MZ Poriječani i MZ Arnautovići kako bismo odmah pokrenuli aktivnosti za rješavanju imovinsko pravnih odnosa za dionicu Poriječani – Bosnići (Lot 1).

Tema je bila i šljunkara u Mulićima, te nelegalno vađenje šljunka iz iste, tako da ćemo i tome stati u kraj, ali težiti da osiguramo korist za MZ.

Mir, sloga i zajedništvo je prioritet iznad svega!”

Visoko.co.ba/Mirza Ganić FB

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.