NaslovnicaLokalne TemeGradonačelnik...

Gradonačelnik Ganić u sjedištu Vlade ZDK: Naredne godine u Visokom veliki teniski turnir „Pyramid Cup 2023.“

Gradonačelnik Grada Visoko Mirza Ganić prisustvovao je danas u sjedištu Vlade ZDK sastanku na kojem su još bili i dr. Semir Osmanagić, direktor i osnivač Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, te domaćini premijer ZDK Mirnes Bašić i Spahija Kozlić ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK. Tema sastanka bio je svjetski sportski događaj od prije dvadesetak dana u Visokom, otvorenje Regionalnog teniskog centra, koji su pratili mediji iz cijelog svijeta.

– Otvorenjem Regionalnog teniskog centra u našem gradu, osim vrhunskih terena za pripremu, pozicionirali smo se i na svjetsku sportsku mapu, jer će dolasci Novaka Đokovića u naš grad sada na pripreme privući i druge vrhunske sportiste. Cilj je da iz dana u dan pomjeramo granice i razvijamo turizam u našem gradu, a nakon ovog sastanka mogu saopćiti i ekskluzivnu informaciju, da već sada radimo na organizaciji teniskog „Pyramid Cup 2023.“ u muškoj i ženskoj konkurenciji, na koji nam je želja privući najbolje teniserke i tenisere. Naravno, najveće zasluge za teniske terene, ali i ekspanziju turizma u Visokom pripadaju dr. Osmanagiću, a mi ćemo kao grad i kao kanton da pratimo sav taj razvoj i napredak i da iskoristimo potencijale koje imamo. – kazao je nakon sastanka gradonačelnik Ganić.

Dr. Osmanagić se zahvalio na prijemu i čestitkama koje je dobio za organizaciju dva velika sportska događaja, ali i za sve što radi u Bosanskoj dolini piramida. Premijer Bašić i ministar Kozlić su također dali svoju punu podršku organizaciji teniskog turnira, ali i svim drugim događajima i sadržajima kojima će biti obogaćena turistička ponuda kantona i Visokog.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.