Gradonačelnik Ganić posjetio firmu Ugarak-Produkt u Dobrinju

Gradonačelnik Mirza Ganić sa saradnicima je upriličio posjetu iznimno uspješnoj firmi Ugarak-Produkt u Dobrinju i u srdačnom razgovoru sa direktorom Džemilom Ugarkom istakao maksimalnu podršku razvoju privrede u Visokom s ciljem jačanja dobrih odnosa i stvaranja novih radnih mjesta.

Firma je osnovana u mjesecu avgustu 1996. godine i posjeta Ganića je, zanimljivo, prva posjeta nekog lidera visočke gradske vlasti u više od 25 godina postojanja firme, koja danas broji preko 100 zaposlenika uz 78% proizvodnje orijentirane na izvoz.

Fabrika je smještena u tri proizvodne hale ukupne površine od 4360 m² na lokaciji naselja Dobrinje, a osnovna djelatnost ove kompanije je proizvodnja i ugradnja visokokvalitetne PVC stolarije i Aluminijske bravarije po narudžbi i željama kupaca.

Posjeta visočkim privrednicima se nastavlja i u narednom periodu,  a stabilan razvoj privrede i besprijekoran odnos lokalne vlasti sa privrednim sektorom svakako su garant uspjeha i prosperiteta našeg grada, čiji se ubrzani razvojni koraci očekuju u bliskoj budućnosti.

Slaven Mirković / visoko-rtv.ba