NaslovnicaLokalne Teme(VIDEO) Grado...

(VIDEO) Gradonačelnik Ganić otvorio Sajam „Dani organske proizvodnje“

16.po redu sajam “Dani organske proizvodnje” u organizaciji Asocijacije organskih  proizvođača Srednjobosanskog kantona, a pod pokroviteljstvom Grada Visoko, održava se danas u ulici Alije Izetbegovića. Sajam je otvorio gradonačelnik Visokog Mirza Ganić, a tradicionalno gradonačelniku je uručena i zlatna korpa, kao poklon proizvođača koji izlažu na ovom sajmu. Gradonačelnik je istaknuo činjenicu kako je Gradska uprava Visoko u posljednjih par godina povećala podršku poljoprivrednoj proizvodnji, sa 60.000 KM u 2020.godini, zatim 300.000 KM u 2021.godini, da bi ove godine ta podrška iznosila preko pola miliona KM.

– U kontinuitetu pružamo podršku, prepoznajemo potrebu domaće proizvodnje i želimo da Visoko ima jake poljoprivredne proizvođače, koji će svoje proizvode plasirati u Visokom, ali i Sarajevu, Zenici i drugim gradovima. Posebno sretnim me čini podatak da se u Visokom godišnje proizvede oko 3 miliona litara mlijeka, kao i da smo vodeći u plasteničkoj i peradarskoj proizvodnji. Ovi podaci ukazuju da smo poljoprivredni kraj i da imamo vrijedne ljude koji rade i proizvode da bismo mogli koristiti zdrave i domaće proizvode. – kazao je gradonačelnik Ganić u obraćanju.

Na kraju je dodao i kako će u narednoj godini podrška biti još veća, a kako će podršku dobiti i proizvođači organske hrane. Inače, na sajmu koji se tradicionalno održava u mjesecu septembru, ove godine svoje proizvode predstavlja više od 20 proizvođača.

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.