Gradonačelnik Ganić i predsjedavajući Pekić uputili čestitku povodom 8. aprila – Svjetskog dana Roma

Svim pripadnicima romske manjine u Bosni i Hercegovini, posebno u Gradu Visoko upućujemo iskrene čestitke povodom Svjetskog dana Roma.

Na današnji dan 1971. godine u Londonu je održan prvi svjetski kongres Roma, koji se smatra jednim od najvažnijih događaja u historiji tog naroda. Ovaj dan se obilježava upravo kako bi se ukazalo na probleme i predrasude s kojima se Romi suočavaju kroz sistem školovanja, zapošljavanja i pitanja stanovanja.

Grad Visoko je posvećen rješavanju ovih problema kako bi se romskoj zajednici pomoglo da se potpuno integriše u društvo, te da kroz zajednički rad omogućimo očuvanje romske kulture, jezika, tradicije i identiteta. To je naše trajno opredjeljenje.

Mirza Ganić
Gradonačelnik Grada Visoko

Nikola Pekić
Predsjedavajući Gradskog vijeća Visoko

 

Visoko.co.ba/Gradska uprava Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.