Gradonačelnik Ganić i predsjedavajući GV Visoko Pekić čestitali 1. mart – Dan nezavisnosti BiH

Građani Bosne i Hercegovine su na referendumu koji je održan 29. februara i 1. marta 1992. godine donijeli historijsku odluku o samostalnom i nezavisnom putu naše domovine Bosne i Hercegovine. Krvlju plaćena suverenost i nezavisnost zalog su budućnosti naše domovine i kao takvi su nam oporuka da ju čuvamo i branimo i u miru.

Ne bi bilo Bosne i Hercegovine, niti bismo mi danas obilježavali ovaj značajni svečani dan, da najčasniji, najhrabriji i najbolji bosanski sinovi nisu odbranili ovu zemlju od agresije koja je uslijedila. Oni nisu branili samo naše gradove i sela, oni su dosljedno branili i odbranili suštinske civilizacijske vrijednosti savremenog svijeta. Zato ih nikad ne smijemo zaboraviti.

Svim građanima Bosne i Hercegovine, a posebno građanima grada Visoko, u domovini i dijaspori želimo sretan Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Mirza Ganić
Gradonačelnik Grada Visoko

Nikola Pekić
Predsjedavajući Gradskog vijeća

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.