Lokalne TemePolitikaGradonačelnik Ganić i ministar Šabani o razvojnim projektima u Visokom

Gradonačelnik Ganić i ministar Šabani o razvojnim projektima u Visokom

Danas je u kabinetu gradonačelnika Ganića održan sastanak s ministrom za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Adnanom Šabanijem na temu razvojnih projekata u segmentu putne infrastrukture koja je u nadležnosti Direkcije za ceste ZDK-a, ali i projekata za zaštitu životne sredine.

Sastanku je prisustvovao i direktor Direkcije za ceste ZDK-a Rasim Kovač.

“Uskoro očekujemo početak izgradnje kružnog toka na ulazu u Visoko, jer je veliki dio procedure završen, neophodna su još dva akta kako bi se mogla izdati građevinska dozvola i kako bismo mogli uvesti izvođača radova u posao. Također, dogovorili smo nastavak asfaltiranja ulice Branilaca Bosne u dužini od cca 100 metara, kako bi se sanirao dio puta ispred Veme koji je ostao neuređen, jer predhodna vlada nije imala sluha za naš prijedlog, a sve u cilju stvaranja što boljih uslova za naše građane, ali i goste koji sada dolaze u Visoko. Ministru smo predložili da se asfaltira trotoar ispred PU Visoko do skretanja za ulicu Musala, kao i trotoara od džamije u Gornjim Rosuljama prema ulici Dahirovac. Gore pomenuto za očekivati je da bude realizovano u narednoj godini. Grad Visoko je veliko gradilište s vizijom, tako da smo upoznali ministra Šabanija i o potrebi nastavka sanacije regionalnog puta od Muhašinovića do Dubočca, ali i sanaciji regionalnog puta kroz Gornje Rosulje, Kraljevac i Sebilj” – kazao je gradonačelnik Ganić.

U nastavku izlaganja gradonačelnik Ganić kazao je da su ministru prezentirani strateški razvojni projekti, te da ministra Adnana Šabanija poznaje od ranije kao vrijednog i poštenog čovjeka koji je od akcije i koji zaista želi pomoći razvoju našeg grada.

“Moja želja je da maksimalnim radom postignemo što bolje rezultate. Brzo će biti usvojen Budžet ZDK-a, a ubrzo poslije toga i Program utroška sredstava našeg ministarstva. Da bi isti bio kreiran shodno realnim potrebama i prioritetima obilazimo lokalne zajednice i razgovaramo s načelnicima i gradonačelnicima, te sagledavamo stvarno stanje na terenu. Danas smo dobili informacije od gradonačelnika Ganića za potrebne investicije u Gradu Visoko, a iz domena su našeg ministarstva, što je sasvim dovoljno da svoje resurse usmjerimo u tom pravcu. Također, Grad Visoko je jedini, pored Zenice koji sav svoj komunalni otpad dovozi u regionalnu deponiju Mošćanica, što je za cijeniti i što ćemo prepoznati u narednom periodu kroz kreiranje različitih programa podrške, a kako bi se pojeftinili troškovi transporta. Otvorili smo teme subvencioniranja priključaka plina, što je posebno ostalo u fokusu naše pažnje, jer povećanjem broja korisnika ovog energenta, smanjujemo pojedinačna ložišta i osiguravamo čišći zrak”- kazao je ministar Šabani.

Visoko.co.ba // Press služba Grada Visoko


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE