Gradonačelnik Ganić dao podršku reisu-l-ulemi dr. Huseinu ef. Kavazoviću: Ne damo da nam na dogmu nametnu stigmu

Kada je bilo otvorenje džamije u Kačunima, susreo sam se s našim uvaženim reisu-l-ulemom dr. Husein ef. Kavazovićem. Tada sam prilikom kreiranja objave napisao: “Ne damo da nam na dogmu nametnu stigmu. Njegujući tradicionalne vrijednosti, čuvamo vjeru i identitet domovine.”

Iz dana u dan susrećemo se s različitim pritiscima na naše istaknute patriote i vjerske službenike, počevši od hafiza Amira ef. Mahića preko prof.dr. Muhamera ef. Štulanovića do našeg reisu-l-uleme dr. Huseina ef. Kavazovića.

Gore napisana izjava šalje jasnu poruku svima koji su protiv Bosne i Bošnjaka, ali i poruku Bošnjacima da otvore oči, da budu svjesni “crvene linije” ispod koje se ne ide i da svi ko jedan, bez obzira na političku opredjeljenost stanu uz svoje patriote, svoje vjerske poglavare, svoj narod i svoju domovinu!

Podrška mom vjerskom poglavaru reisu-l-ulemi dr. Huseinu ef. Kavazoviću, ali i svim drugim patriotama i vjerskim službenicima koji se na ovakav ili na bilo koji drugačiji način nastoje poniziti.

Izvor: FB Page Mirza Ganić / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.