NaslovnicaLokalne TemeGradonačelnik...

Gradonačelnik Ganić: Budimo odgovorni i poštujmo mjere – Nikad teža situacija u Visokom!

Analizom današnjeg stanja u vezi broja inficiranih korona virusom u Visokom moramo konstatovati da je situacija zaista zabrinjavajuća. Okvir posmatranja su svi oboljeli od 22.02.2021. godine i trenutno je 168 osoba pozitivno. Od 168 osoba pozitivnih, trenutno je 13 osoba smješteno u bolnicu, a 10 osoba je umrlo.

Trenutno je jedini preventivni lijek da smanjimo aktivnosti, susrete, kretanja, nosimo masku, vodimo računa o higijeni, koristimo dezinfekcijska sredstva i budemo odgovorni spram sebe, ali i drugih!

Posebno sam zabrinut informacijom da obolijevaju i mala djeca, među kojima ima i beba. Svi oboljeli imaju tešku kliničku sliku praćenu upalom pluća.

Prije nego što izađete iz kuće vrijedi razmisliti, jer virus se širi!

 

Visoko.co.ba/Mirza Ganić FB page

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.